The longest running Amphibian Community on the Internet.

Tags Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Caudata.org Store

Notices

Axolotl General Discussion Open axolotl forum: if it doesn't fit in the sub-topics then post it here.

Reply

 

Thread Tools Display Modes
Old 21st March 2006   #1
genevieve
Guest
 
Posts: n/a
Gallery Images:
Comments:
Default

In my two years with Milo I've never had a water problem until I got some new strips today. My readings have always been normal, but now I'm getting:

Ph: 7.6 (normal)
Ammonia: 0 (normal)
Nitrate: 0 (normal)
Nitrite: 10 ppm (What?!)

Any ideas on this one? I switched to the Jungle strips if that helps. Thank you!



  Reply With Quote
Old 21st March 2006   #2
sharn
Guest
 
Posts: n/a
Gallery Images:
Comments:
Default

are you sure you didnt get nitrite and nitrate mixed up? cause its more normal to have 10ppm with nitrate. i suspect your new kits are off, do you have access to another test kit (ie LFS tests it) to see what the readings are on that one? they can vary quite a bit between brands but theres a serious problem if the nitrite reading is true (and i think your axie would be showing signs of it), if it turns out there isnt any nitrite get your money back!



  Reply With Quote
Old 22nd March 2006   #3
genevieve
Guest
 
Posts: n/a
Gallery Images:
Comments:
Default

I quadruple checked that I didn't mix up the nitrate and nitrite readings and I had it right, but I just realized the strips expired a year ago. Maybe that's what's wrong, lol...



  Reply With Quote
Old 23rd March 2006   #4
sharn
Guest
 
Posts: n/a
Gallery Images:
Comments:
Default

could very well be lol, let us know what the real readings are haha



  Reply With Quote
Reply

Tags
broken, strips, test


(View-All Members who have read this thread since 19th October 2019, 23:42 (Set) (Clear)

There are no names to display.
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Test strips Terri9967 Axolotl tank set-ups, filters, substrate 3 17th May 2008 15:05
ph test and nitrite test axoloti Newt and Salamander Help 4 13th October 2007 16:34
Marms and Egg strips garrison Eurasian Newts (Triturus, former Triturus, Calotriton & Euproctus).. 6 17th February 2006 15:24
Anyone know tried the moonlight light strips? andrea Axolotl tank set-ups, filters, substrate 8 23rd October 2005 09:27
Test strips andrew Axolotl General Discussion 11 12th May 2005 15:38


All times are GMT. The time now is 03:04.