Use your Member Gallery to post your photos here too!

John

Founder
Staff member
Joined
Feb 6, 2001
Messages
8,050
Reaction score
243
Points
63
Age
44
Location
USA
Country
Ireland
Display Name
John Clare
Don't forget that everyone can upload photos to the Member Galleries and host your photos there. You can then use the [Images] popup when writing a message in order to include any of your Member Gallery photos!
 
Last edited:

John

Founder
Staff member
Joined
Feb 6, 2001
Messages
8,050
Reaction score
243
Points
63
Age
44
Location
USA
Country
Ireland
Display Name
John Clare
For example, this image was put in this message in the way I just described:
 
Last edited:

i_love_necturus

New member
Joined
Dec 13, 2006
Messages
448
Reaction score
11
Points
0
Location
Rhode Island
Country
United States
Display Name
Ryan
Sorry but I cant figure out how to do it. Could you explain how to in a little more detail please. I'm feeling a bit dense right now.
 

John

Founder
Staff member
Joined
Feb 6, 2001
Messages
8,050
Reaction score
243
Points
63
Age
44
Location
USA
Country
Ireland
Display Name
John Clare
Sorry but I cant figure out how to do it. Could you explain how to in a little more detail please. I'm feeling a bit dense right now.

- Click the new message, new thread, reply with quote button, or any other message writing button (if you use quick reply you'll have to click "go advanced").
- On the right of the message box there is a box full of smiley faces. Under it is a link that says [Images]. Click it.
- A window will pop up (make sure you allow Caudata.org popups - we do not have any annoying ones or advertisements, so you shouldn't be blocking our popups anyhow).
- Click the picture you want and it will appear in the message (you might have to move it around if it appeared at the beginning of something you've written already).
- Optionally, close the popup.
- Post your message.
- Pat yourself on the back.
 

John

Founder
Staff member
Joined
Feb 6, 2001
Messages
8,050
Reaction score
243
Points
63
Age
44
Location
USA
Country
Ireland
Display Name
John Clare
You can also post other people's photos from the galleries in your messages. However to do this you need to first find the photo in the gallery and click the "Album it!" button (a sort of "my favorite photos" facility we have). Then you can access the album from the popup you get when you click [Images] during new message composition (as just described).
 

i_love_necturus

New member
Joined
Dec 13, 2006
Messages
448
Reaction score
11
Points
0
Location
Rhode Island
Country
United States
Display Name
Ryan
Thats strange, because there isn't a smilie box when I go to post messages except for the one below the message box that allows me to put smilies in the title. Because I don't have a smilie box I don't have the image thing either. Whats up?
 

Abrahm

Well-known member
Joined
Aug 5, 2005
Messages
1,465
Reaction score
45
Points
48
Location
Saint Paul, MN
Country
United States
Ryan, your problem should be that you are not using the standard reply interface (which is actually not the default.)

Anyways, to fix your problem Click on "User CP" at the top left corner of the page. This will bring up your user control panel where you change your profile, et cetera. Click on "Edit Options" from the choices on your left and scroll all the way to the bottom. You will see "Message Editor Interface" in blue and then some text describing it. Select "Standard Editor" from the drop down box and you should see exactly what John is describing.

So once again, step by step:
  • Click on User CP (upper left of any page in green bar)
  • Click on "Edit Options"
  • Scroll to bottom of page and change the dropbox "Basic Editor - a Simple Text Box" to "Standard Editor - Extra formatting controls"
  • Go to make your post with image and follow John's instructions and they should work!
 

John

Founder
Staff member
Joined
Feb 6, 2001
Messages
8,050
Reaction score
243
Points
63
Age
44
Location
USA
Country
Ireland
Display Name
John Clare
Thanks Abrahm, I never thought of that. I'll change the default preferences for new users. People who are users already will probably have to manually follow Abrahm's instructions.
 
Last edited:
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • Not Albino Alex:
    And even .25 ammonia is bad what you want for nitrite and ammonia is 0 and .25 for short periods
    +1
    Unlike
  • faebugz:
    @DarthNyQuil, what's your ph? Ammonia is non-toxic at lower ph so might not need to panic, however if you have hard water (think calcium deposits in a tea kettle), you likely have a high pH and thus should be maintaining 0. Either way, use seachem prime to dechlorinate your water and get the added benefit of making ammonia and nitrite non-toxic for 24 hours, the peace of mind is worth it.
    +1
    Unlike
  • faebugz:
    @DarthNyQuil, to cycle more quickly/safely, see if you have a friend or trusted LFS with some filter media you could add to your filter. It will cycle it almost instantly, far better than bottled stuff. Speaking of bottled insta-cycle, some people swear by tetra safe start, although I've never used it myself so can't vouch for it. And finally to make it more safe, feel free to do larger water changes to get that ammonia lower- 90% of the bacteria you're growing is in the filter, 9% on surfaces, and maybe 1%> in the water column. So even a
    100% water change won't really effect the cycle process
    +1
    Unlike
  • lvlyvoa:
    hey thank you all so much for your help!! i shouldn't have been so careless, but I love my axie very much and her behaviour has improved as I have started a tank cycle and gotten some good food for her
    +1
    Unlike
  • faebugz:
    @lvlyvoa, good to hear, np. They love nightcrawlers and worms if you have access to them, they're the healthiest thing they can eat since they're a complete prey
    +1
    Unlike
  • BrodieBAxolotls:
    hey, does anyone have any brine shrimp eggs??
    +1
    Unlike
  • liz.:
    i do!
    +1
    Unlike
  • Chat Bot:
    liz. has left the room.
    +1
    Unlike
  • Chat Bot:
    liz. has joined the room.
    +1
    Unlike
  • Chat Bot:
    liz. has left the room.
    +1
    Unlike
  • Jaeger:
    My axolotls were doing fine until the cycle int heir tank crashed. I currently have them tubbed and they wont stop shedding their slime coat, and my golden albino looks a little red, and his gills dont look too good. Theyre both flaoting and im keeping the tub at 18 degrees celsius and doing 100% water changes everyday, any help on anythingelse? can anyone help?
    +2
    Unlike
  • AkemiYousei:
    @Jaeger I would try to double up on Prime to combat the slime coat shed when doing the 100% water changes. Also, if it's bad, might want to consider a tea bath as a preventive measure.
    +2
    Unlike
  • AxolotlMama:
    I just wrote this on the post ^
    +2
    Unlike
  • AkemiYousei:
    Haha, great minds, right?
    +2
    Unlike
  • AxolotlMama:
    They sure do 😄!
    +2
    Unlike
  • Jaeger:
    @AkemiYousei thanks so much. Will do. I have also given them a tea bath before, seems to work their gills are looking so much healthier, my golden albino is swimming around frantically trying to jump out, should i be worried? my wild type is fine
    +2
    Unlike
  • AkemiYousei:
    Might be the stress, or the shedding bothering it
    +1
    Unlike
  • AkemiYousei:
    Make sure s/he can't jump out, and maybe keep her in a undisturbed, darkened place for a bit. See if that calms the goldie.
    +1
    Unlike
  • Unlike
  • Chat Bot:
    KOsika has left the room.
    +1
    Unlike
  • Jaeger:
    I woke up to my golden axolotl covered complete white. what do i do
    +1
    Unlike
  • Jaeger:
    Just found out, hes dead. :(
    +1
    Unlike
  • mcapanema:
    :'(
    +1
    Unlike
  • AkemiYousei:
    @Jaeger, Oh no! Sorry to hear. :(
    +1
    Unlike
  • AxelTheAxolotl123:
    my axolotl has white balls on its gills and the feathers have shrunk
    +1
    Unlike
    AxelTheAxolotl123: my axolotl has white balls on its gills and the feathers have shrunk +1
    Top